Teremíjászverseny Battán

Egyre többet hallunk egy battai civil szerveződésről a Battai Íjászokról, az Óvárosi Papírkutyák után. Szinte nincs olyan hét, amikor valamilyen közösségi ügyben ne nyilvánuljanak meg. Füvet vágnak, szemetet szednek, vagy kerítést javítanak, festenek a Régészeti Parkban. 50 méter új kerítést építettek, az oszlopokat kiegyenesítették, lefestették, megemelték az oldalsó dupla kaput. 2018 – tól a „Matrica” Múzeum helyet biztosított számukra, gyakorláshoz és tavaly novemberben egy un. „örömíjász” versenyhez is helyet kaptak.

Nemcsak dolgoznak, de az élvezeteknek is hódolnak. Régimódi disznóvágással örvendezették meg barátaikat, a meghívott vendégeket, február 11-én. Borversenyek, játékos vetélkedők, az Óvárosi Napok aktív résztvevői.
Miután hivatalosan baráti társaságból egyesület lettek, egész pontosan Battai Íjászok Hagyományőrző Íjász Egyesület, Loós Attila elnök vezetésével, most már nemcsak saját örömükre rendezhetnek versenyeket.

Még ez év elején egyeztették az időpontot a Városi Szabadidő Központ vezetőségével, ami után bejelentkeztek a MISZ-hez (Magyar Íjász Szövetség), hogy engedélyezzék a versenyt. Rengeteg segítséget kaptak az érdi Parkvárosi Vadászok HÍE egyesülettől – „akik nélkül a mienk nem jöhetett volna létre”- mondta kérdésemre a tudósító Szabó Gábor. Szombat este kicsit előre dolgozva közösen felállították a pályát a VSZK csarnokában, így vasárnap reggel csak az utolsó simításokat kellett elvégezni.

Húsz darab, tökéletesen elhelyezett cél várta a regisztrálókat, akik a csarnokon kívül felállított „belövő” pályán bemelegíthettek. A versenyre 78 fő sportoló nevezett be, akik a tőlük megszokott nyugalommal és jókedvvel „gyűrték le” a célokat. Fegyelmezetten és meglepően gyorsan végeztek a csapatok, így a kora délutáni órákban már el is kezdődhetett az eredményhirdetés. Nemre, korra, íjfajtára való tekintettel 18 kategóriában hirdettek eredményt.

Két kategóriában is jeleskedtek a battaiak. Vargyas Ádám tanuló aranyérmes, Elek Ádám vállalkozó ezüstérmes lett. Azóta íjászkodnak mióta megalakultak a Battai Íjászok. Szalai Attila három, Loós Attila kettő, Szabó Gábor egy kupát ajánlott fel a mostani verseny különdíjazásaként.
A következő OB kvalifikációs verseny 2019. április 27-én lesz a Régészeti Parkban.