Karácsony az Óvárosban

A telet idéző hidegben jól esett a forralt bor, a forró tea és a szaloncukor december 12-én az óvárosi Szent László téren, ahol a város nevében Vezér Mihály polgármester és Sinka László alpolgármester vendégelte meg a résztvevőket. Mint minden évben, ezúttal is sor került, és mára hagyománnyá vált a „falu” főterén a közösségi fenyőfaállításra és -díszítésre.

A fényfüzérekkel díszített, a résztvevők ajándékaival gazdagított fa méltán aratott osztatlan sikert. Egyesek úgy fogalmazták meg, hogy a legszebb és leghangulatosabb az egész városban.

Az ünnepi hangulat megteremtésében szintén visszatérő módon a Canticum Novum Vegyeskar előadása kínált élménygazdag hangulatot Csehák Izolda karnagy vezetésével.

A megjelent óvárosiak mellett a helyi civil közösség is kivette a részét a karácsonyváró fenyőfaállításban. Az Óvárosi Papírkutyák civil szervezete süteménnyel, mogyoróval, szaloncukorral kínálta a megjelent felnőtteket, gyerekeket.

Mindenki szeme láttára és örömére így alakult át a város lakói által felajánlott fenyőfa díszes, ünnepet sugárzó karácsonyfává.

JeL