Villanófényben

Boban Marković

– Szegedinácz Anna –

Boban Markovićot a Summer­festen adott koncertje előtt kérdeztem. Az idő rövidsége miatt csupán néhány kérdésre válaszolt.

– Nem először köszöntjük Önt Százhalombattán. Magyarországi körút része a mostani, vagy egyből ide érkezett?

– A management mindig odafigyel arra, hogy kapcsolni tudja a koncerteket egymással, ne kelljen annyit utaznunk. Hiszen Dél-Szerbiából indulunk – most például múlt szombaton érkeztünk meg Magyarországra, és jövő szombaton megyünk haza. A köztes időben pedig szinte minden nap játszunk.

– Amikor Magyarországon koncertezik másként kell-e összeállítania a zenei programot, mint máshol? Van-e olyan zenemű, amit az itteni rajongói kifejezetten kedvelnek?

– A programösszeállítás sok mindentől függ. Nyilván szerepet játszik az is, milyen országban vagyunk, de a rendezvény hangulata, szelleme az igazán fontos. Vannak azonban olyan számok, amiket nem lehet kihagyni egyetlen koncerten sem, mint például a Bubamara, az Ederlezi vagy a Kalasnyikov.

– Meg tudná-e mondani, hány országban jártak a világon?

– Hogy hány országban? Ha én azt össze tudnám számolni! Inkább arra lenne könnyebb válaszolni, hol nem jártunk még. Azt egyszer sikerült összesíteni, hogy idestova kb. 1500 koncerten vagyunk túl.

– A mai program mennyire új, illetve mennyire régi?

– A mai koncert dalait úgy állítottuk össze, hogy tudtuk azt, a közönség ülni fog, egy zárt teremben fogja élvezni a koncertet. Ilyenkor több elmélyülős, melankólikus számot merünk belecsempészni a repertoárba.

– Van kedvenc magyar étele, amit szívesen fogyaszt, ha itt jár?

– Enni azt nagyon szeretek és bírom a magyar kosztot is. Egy jó gulyásnak sosem tudok ellenállni.

– Évközben, amikor pihen, mivel tölti az idejét?

– Amennyiben jut idő a pihenésre, a családommal töltöm az időmet. Leginkább az unokáim körében. Őket tanítom muzsikálni, természetesen futballozni, hiszen régen arról álmodoztam, hogy egyszer nagy focista válik majd belőlem.